Ulaşılabilir hedeflerle kendinizi motive edin

Hedefe ulaşmayı ne kadar arzu etseniz de bunalmışlık hissiyle, atmanız gereken adımları erteleyerek veya sabırsız davranarak motivasyonunuzu tüketmek çok kolaydır. Bir işe başlamak ya da tamamlamak için...

Hedefe ulaşmayı ne kadar arzu etseniz de bunalmışlık hissiyle, atmanız gereken adımları erteleyerek veya sabırsız davranarak motivasyonunuzu tüketmek çok kolaydır.
Bir işe başlamak ya da tamamlamak için çoğu zaman motivasyona ihtiyaç duyarız. "Motivasyonumu kaybettim" diyerek nelere başlamadığınızı ya da yarım bıraktığınızı bir düşünün.
Motivasyon kişisel ve profesyonel hayatta hedeflere ulaşmak için önemli. Ancak motivasyonun bir anda gökten düşer gibi size geleceğini bekliyorsanız yanılıyorsunuz.
Daha sağlıklı beslenip kilo vermeyi ya da yeni bir dil öğrenmeyi çok istiyor olabilirsiniz. Ama hedefe giden adımları erteleyerek veya sabırsız davranarak motivasyonu tüketmek çok kolay.

BAŞARI SİZİN İÇİN NE İFADE EDECEK?
Her şeyden önce ulaşmayı istediğiniz hedeflerin hayatınız için bir önemi olmalı. Bu hedefe ulaşmak sizin için neden bu kadar önemli? Bu başarı sizin için ne ifade edecek? bir düşünün.
Mesela "İngilizcemi geliştirip daha iyi bir iş bulmak istiyorum" demek "İngilizce konuşmak istiyorum" demekten çok daha fazla anlam ifade eder. Yani yapmak istediğiniz şeyin hayatınıza bir katkısı olmalı. Şimdi belirlediğiniz ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar