Saç sağlığından kemik sağlığına incir

Eylül ayının ilk günleriyle birlikte sonbahara girmiş bulunuyoruz. Bahar ve yazın şifa dolu meyve ve sebzeleri gibi Eylül ayının da kendine has yemiş, sebze, meyve ve hatta balık türleri bulunuyor. Bu ay itibariyle...

Eylül ayının ilk günleriyle birlikte sonbahara girmiş bulunuyoruz. Bahar ve yazın şifa dolu meyve ve sebzeleri gibi Eylül ayının da kendine has yemiş, sebze, meyve ve hatta balık türleri bulunuyor.
Bu ay itibariyle bağışıklık sistemimiz hastalıklara karşı daha savunmasız hale geliyor. Bunun en büyük sebebi ise güneşi daha az görüyor ve D vitamininden yeteri kadar beslenemiyor oluşumuz.
Ancak Eylül ayında olgunlaşan bir meyve var ki, adeta şifa deposu.

DOĞAL TATLANDIRICI
İncir, dut ailesinin (Moraceae) bir parçası olan ficus ağacının meyvesidir.
İncirlerin, benzersiz tatlı bir tadı ve yumuşak bir dokusu vardır. Hafifçe gevrek olmakla birlikte, içi yenilebilir tohumlarla doludur. Taze incir hassas ve bozulmaya elverişlidir. Bu nedenle genellikle korunması için kurutulur. Böylelikle yıl boyunca tadını çıkarabileceğiniz tatlı ve besleyici kuru meyve haline gelir.
Çok çeşitli renkte ve dokuda incir vardır. İncirlerin üst kısmında meyvelerin gelişmesine yardımcı olan, ostiol adı verilen küçük tomurcuk benzeri bir açıklık bulunur. Doğal bir tatlılığı bulunan incirin, rafine şekerlerin ortaya çıkışından çok daha önce tatlandırıcı olarak kullanıldığı belirtilir.

VİTAMİNLERDEN ZENGİNDİR
Dünyanın en eski ağaçlarından biri olan incir ağacının tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmiyor.
İncir, Ortadoğu ve Akdeniz'in en önemli ihraç meyvesi olarak yıllarca ticaret malları içerisinde tüm dünyaya sunulmuştur. İncirlerin mineral ve çözünür lif açısından zengin oluşu pek çok ülke tarafından tercih edilme nedenleri arasındadır. İncirler; potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve bakır gibi mineraller açısından da zengin olup; antioksidan vitaminler olan A, E ve K vitamini barındırmaktadır.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 179 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 154 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 139 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 165 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar