Klima serinletirken hasta edebilir

Sıcak havaların bunaltıcı bir hal alması, klimaları günlük hayatımızın bir parçası haline getirdi. Öyle ki; evde, iş yerinde, arabada ve hatta açık ortamlarda bile klima serinliğine ihtiyaç duyar...

Sıcak havaların bunaltıcı bir hal alması, klimaları günlük hayatımızın bir parçası haline getirdi. Öyle ki; evde, iş yerinde, arabada ve hatta açık ortamlarda bile klima serinliğine ihtiyaç duyar olduk. Klimalar, kapalı ortamların ısı ve nem seviyesini istenilen özelliklere getirme işlevine sahip olabiliyor. Ancak klimaların soluduğumuz havayı doğrudan etkilediğini ve halk arasında klima hastalığı olarak bilinen lejyoner hastalığına sebep olabildiğini unutmamak gerek. Lejyoner hastalığı önemsenmediğinde ise ölümle sonuçlanabiliyor.

SEMPTOMLARINA DİKKAT EDİLMELİ
Klima içerisine bakterilerin yerleşmesi sonucu ortaya çıkan bu hastalık, nemli ortamlarda kolaylıkla barınabilme ve çoğalma özelliği gösterir.
Lejyoner hastalığı, Legionella bakterilerinin neden olduğu bir solunum hastalığıdır.
Bazen bakteriler, pnömoniye (akciğer enfeksiyonu) adı verilen ciddi bir enfeksiyona neden olur. Hastalık hafif bir grip vakasına benzer belirtilere sahip olarak kendini gösterebilir veya pontiac ateş olarak adlandırılan daha az ciddi bir enfeksiyona neden olabilir.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar