Kilo vermeye çalışan patlıcan tüketsin

Vücut tarafından üretilen, aynı zamanda da hayvansal gıdalardan alınan önemli bir madde olan kolesterol; normal seviyelerde vücut için önemli yağ benzeri mumsu bir maddedir.

 Vücudun her hücresinde bulunan ve karaciğer tarafından yapılan kolesterol, gıdaların sindirilmesinde, vücutta belirli hormonların ve D vitamini üretilmesinde önemli bir rol oynar.
Kolesterol seviyesini düşürmek ve vücutta olması gereken kolesterol düzeyini yakalamak tahmin edildiği kadar da zor değil. Yüksek kolesterolün tedavisinde dikkat edeceğiniz ilk şey, sağlıklı yaşamdır. Sağlıklı bir yaşam için de atacağınız ilk adım ideal kilonuzu bulup o kiloyu korumaktır. İdeal kilonuzun üzerinde bir kiloya sahipseniz, doğru beslenme programı ile az fakat sağlığınız için önemli olan kilo kayıplarınız doğrudan kötü kolesterolü azaltmasa bile iyi kolesterolünüzü artırıp oranı dengede tutar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 179 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 154 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 139 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 165 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar