Kendinize uygun yöntemle kalp sağlığınızı koruyun

Kalp sağlığını korumanın en önemli adımlarından biri sağlıklı beslenmek. Yaşam tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun bir beslenme şeklini listelemek kolay olsa da uygulamak her zaman o kadar basit...

Kalp sağlığını korumanın en önemli adımlarından biri sağlıklı beslenmek. Yaşam tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun bir beslenme şeklini listelemek kolay olsa da uygulamak her zaman o kadar basit olmayabiliyor.
Herkeste işe yarayacak tek bir beslenme planı yoktur. Bu nedenle yiyecekleri yenilmesi gerekenler ve yenilmemesi gerekenler diye ayırmak yerine kişiye uygun sağlıklı beslenme modelinin oluşturulması gerekiyor. Bu modeli belirli kurallar çerçevesinde damak zevkinize ve ihtiyacınıza göre oluşturmanız mümkün.
Sağlıklı yiyecekler de tüketseniz gereğinden fazla kalori almamanız gerekir. İhtiyaçtan fazla kalori alımı fazla kilo demektir ki bu da kalp hastalıkları için bir risk faktörüdür. Ne kadar kaloriye ihtiyaç duyduğunuz ne kadar aktif olduğunuza bağlıdır. Kalori alımı ve fiziksel aktiviteyi dengelemek ve doğru porsiyon miktarlarını öğrenmek için bir beslenme uzmanından destek alabilirsiniz.
Beslenmenizde çeşitli meyve sebzeler yer almalıdır. Araştırmalar renkli meyve sebzelerin kalp hastalıkları ve erken ölüm riskinin azalmasıyla bağlantılı olduğunu gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar