Kalbiniz için pancar yaprağı tüketin

Kalp hastalığından korunmak için her gün taze meyve ve sebze tüketmek gerekiyor. Her gün bir bardak pancar yaprağı ve bir diş sarımsak kalp sağlığınızı korur Yapılan araştırmalar, kalp...

Kalp hastalığından korunmak için her gün taze meyve ve sebze tüketmek gerekiyor. Her gün bir bardak pancar yaprağı ve bir diş sarımsak kalp sağlığınızı korur

Yapılan araştırmalar, kalp hastalıkları konusunda kadınların, erkeklerden daha şanslı olduğunu gösteriyor.
Ancak bu durum, menopoz sonrası dönemde neredeyse eşitleniyor. Bu sebeple; hem kadınların, hem de erkeklerin kendilerine iyi bakmaları ve risk faktörlerinden korunmaları gerekiyor.
Kalp hastalıklarına bağlı sebeplerle yaşanan ölümler her geçen gün artıyor.
Sadece Avrupa'da yılda 4 milyon kişi kalp hastalıklarına bağlı sebeplerle hayatını kaybediyor; bu son derece ciddi bir rakam.
Kalp hastalıklarının bilinilirliğinin ve obezitenin eş zamanlı artması elbette tesadüf değil. Yapılan araştırmalar; ikisi için de geçerli yükselen ivmenin, ciddi benzerlik gösterdiğini ispatlıyor. Daha da vahimi, obeziteyle birlikte kalp krizi gibi vakaların görülme yaşının gittikçe düşüyor olması. Araştırmacılar, özellikle az gelişmiş ülkelerdeki çocukların yüzde 16'sının aşırı kilolu olduğunu söylüyor. Konumuz kalp hastalıkları olduğu için, kilo ve kalp hastalıkları arasındaki ilişkiden bahsediyor olsam da; aşırı kilo, sayısız hastalığın temelleri arasında ilk sırada yer alıyor.
Kilo kontrolü, sağlığınız için atmanız gereken ilk ve en önemli adımdır.

ŞEKER EN BÜYÜK DÜŞMAN
Şehir hayatı ve adeta bereketi kaçan zaman, hepimizi hazır gıdaları tüketmeye itiyor. Oysa kalp hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalıktan korunmanın yolu, mevsim sebze ve meyvelerini her gün muhakkak tüketmekten geçiyor.
Şeker, her fırsatta nasıl bir düşman olduğunu anlatmaya çalıştığım yegane sağlık tehdidi.
Diyabetin tarihini araştıran bilim adamları; bu hastalığın, şekerli beslenme oranının artmasıyla birlikte ortaya çıktığını keşfetmişler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar