Kahvenizi şekersiz tüketin

Bir fincan kahveye kim hayır diyebilir ki! Üstelik kahve hem lezzetli, hem de sağlığa oldukça faydalı. Kahvenin içinde bulunan kafein merkezi sinir sistemine etki eder, dopamin ve serotonin seviyelerini değiştirir ve ruh halinizi yükseltir.

Kahve, hücrelerin zarar görmesini engelleyecek antioksidanlar içerir. Çalışmalar; kahvenin bazı kanser türlerinin yanı sıra tip 2 diyabet, Alzheimer, Parkinson ve gut gibi kronik hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi olduğu gösterilmiştir. Kahvenin içindeki kafein bir uyarıcıdır ve yorgunluğunuzu da giderebilir.

KAHVE TEHLİKELİ Mİ?
Fazla kahve tüketiminin de sağlığa negatif etkileri olduğunu unutmamak gerek. Bu etkilerden bazıları, uyku sorunları, baş ağrısı, kan basıncını yükseltmesi ve kemik kaybını artırması olarak sıralanabilir. Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu'ndaki bilim adamları, 30 yıl içinde yaklaşık 300 bin erkek ve kadını içeren üç çalışmadan elde edilen verilere baktılar. Hem kafeinli, hem de kafeinsiz kahvenin antioksidan içermesi sebebiyle koruyucu bir etkisi vardı. Sonunda araştırmacılar, kahve tüketiminin sağlıklı olduğu sonucuna vardılar.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar