Hastalıklara kalkan olacak şifa reçeteleri

Sabah Gazetesi Yazarı Halit Yerebakan'ın bugünkü (29.11.2022)''Hastalıklara kalkan olacak şifa reçeteleri'' başlıklı yazısı.

Soğuk algınlığı, grip ve Kovid-19 kapıda. Vücut hastalıkla savaştığı için sindirime ayıracak enerjisi olmaz. Bu nedenle hastayken basit ve sindirimi kolay yiyecekler öncelikli tercih olmalı. Alınabilecek hijyen önlemlerinin yanında bağışıklığınızı da bu hastalıklara karşı hazırlamanız gerekli. Vücudunuzun hem güçlü kalması hem de daha kolay toparlanabilmesi için sağlıklı besinlerle mutfağınızı doldurmanın tam zamanı. Ancak yine de bir hastalığa yakalanırsanız mutfağınızda mutlaka bulundurmanız gereken bazı yiyecekler var.
Hasta olduğunuz bir zamanı düşünün. Muhtemelen canınız pek bir şey yemek istemiyordur. Sindirimi kolay basit karbonhidratlara biraz da protein ekleyerek tüketmek kısa sürede daha iyi hissetmeye başlamanızı sağlayabilir.

YEŞİL ÇAY BOĞAZ AĞRISINA DA İYİ GELİR
İşte sizin için hazırladığım şifa reçeteleri:
Yulaf ezmesi hastayken tüketilebilecek en iyi yiyeceklerden biri. Badem ezmesi veya süzme peynir ekleyerek vücudunuzun protein ihtiyacına da katkıda bulunabilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar