Covid-19 kırık kalp sendromuna neden oluyor

Yeni koronavirüs hayatımızı rutininden çıkaralı yaklaşık 8 ay oldu. Bugün nasıl ki ayakkabı giymeden dışarı çıkmıyorsak, maske takmadan da çıkamaz olduk.

Covid-19 ile ilişkili stres ve kaygıya dünyanın dört bir yanında rastlanabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre pandemiye bağlı stres, kalp sağlığını etkiliyor. Bu durum da kırık kalp sendromunu ortaya çıkarıyor.

Yeni koronavirüs hayatımızı rutininden çıkaralı yaklaşık 8 ay oldu. Bugün nasıl ki ayakkabı giymeden dışarı çıkmıyorsak, maske takmadan da çıkamaz olduk.

Gözlüklerin yerini siperlik, deodorantların yeri dezenfektan aldı.

Önlem almayanlar, virüsü hafife alanlar elbette var. Maalesef biz ne kadar anlatsak da başlarına gelmeden (umarım gelmez) anlamayacaklar. Bir de madalyonun öteki yüzü var: Hayatlarını Covid-19 kokusu üzerine kuranlar.

Rakamlardaki hızlı artış Covid-19'dan korkmak için haklı bir sebep. Bu korku nedeniyle ciddi hastalıkları olanlar bile tıbbi bakım almayı geciktirdi. Salgın; finansal, sosyal ve duygusal refahımız üzerindeki etkileriyle sağlık hizmeti sorunlarının da ötesine geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar