Ceviz tüketerek tansiyonunuzu dengeleyin

Gün içerisinde birçok ana ve ara öğün tüketmekteyiz. Bazen fazla stresli olduğumuzda yediğimiz fazladan öğünler, bazen sinirli olduğumuzda içtiğimiz sakinleştirici çaylar, bazen de üzüntümüze iyi gelen tatlı kaçamakları…

Bu durumda ruh halimiz ve beslenmemiz arasında bir bağ olduğunu söyleyebiliriz.
Gün boyu tükettiğimiz besinlerin bir kısmı ruh halimiz ve beyin sağlığımızı iyi etkilerken, bir kısmı da kötü etkileyebiliyor. Tükettiğimiz birçok meyve ve sebze, tam tahıllı gıdalar ve baklagiller bilişsel kaybı engellemektedir.
Bununla beraber protein beynimiz için son derece önemli bir faktör. Proteinleri bitkisel kaynaklardan ve balıklardan almaya dikkat etmeliyiz.

MEYVE HAFIZAYA FAYDALI
Beynimizi besleyen ve stresten koruyan şeylerin başında vitaminler, mineraller ve kaliteli yiyecekler gelir. Vücudumuz birbiriyle bağlantılı bir sistemdir. Kalp ve kan damarlarımızı koruyan yiyecekler beyin sağlığı için tükettiğimiz yiyecekler ile benzerlik göstermektedir.
Beyni güçlendirmek için 5 altın yiyecek ise şöyledir:
Sağlık dostu yeşil yapraklı sebzeler: Lahana, ıspanak ve brokoli gibi yapraklı yeşillikler, K vitamini, lutein, folat ve beta karoten açısından zengin sebzeler beyin sağlığı açısından zengindir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar