Bitki diyetine başladık detoksu bırakıp çorbaya yöneldik

2017 yılı, neredeyse göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Bu yılın sağlık eğilimlerine baktığımızda neler mi gördük? 2017'de diyetler, tekli gıdalar üzerine yoğunlaştı ve yemek saati...

2017 yılı, neredeyse göz açıp kapayıncaya kadar geçti.
Bu yılın sağlık eğilimlerine baktığımızda neler mi gördük?
2017'de diyetler, tekli gıdalar üzerine yoğunlaştı ve yemek saati hakkındaki düşüncelerimiz değişmeye başladı.
Firmalar, uyku kalitesini artırmayı amaçlayan ürünler geliştirdi.
Bakalım, 2017 yılının en trend sağlık gündeminde başka neler varmış...

Doğal deodorantlar
Deodorantlarda bulunan paraben ve alüminyumun potansiyel zararlı etkileri, yıllar önce araştırmalarla ortaya konmuştu. Bu da doğal deodorantların popülarite kazanmasına neden oldu. Ancak yakın zamana kadar giysileri lekelemeyen veya cildi tahriş edici kimyasallar içermeyen bir seçenek bulmak zordu. Bununla birlikte, geçtiğimiz yıl geliştirilmiş formülasyonlar öne süren yeni markalar, pazara hızlı bir giriş yaptı.
Doğal deodorantlar, özel mağazalardan herkes tarafından ulaşılabilen dükkanlara geldi.

Kolajen
Kolajen; bu yıl hem güzellik, hem de sağlık endüstrisini etkisi altına aldı desek yalan olmaz.
Kolajen; hayvanların et, deri, kemik ve tendon gibi kısımlarından elde edilebilen bir çeşit proteindir.
2017'de bu protein; takviyeler, aromalı sular ve protein tozlarına kadar hemen her yerde karşımıza çıktı. Cilt, saç, kas ve kan hücresi yenilemesinde oldukça destekleyici olan kolajeni 2018 yılında da listelerde sıkça göreceğimizi söyleyebiliriz.

Bitki esaslı diyetler
Tam olarak yeni bir trend değil fakat bitki temelli diyetler, bu yıl birçok yeni kilo verme eğiliminin arasında kendisine yer edindi.
'Bitki temelli' ve 'vegan' arasında önemli bir ayrım bulunuyor; ilk diyette bitki ürünleri ön planda ancak et ve süt ürünleri yasaklanmıyor, ikincisi hayvansal ürünlerin tümünü ortadan kaldırmaya odaklanıyor. Daha fazla bitki tüketmenin sağlığa olan faydalarını gösteren araştırmalar var. Araştırmalar; bol miktarda meyve, sebze, kepekli tahıl ve baklagil yemenin ve hayvansal ürünlere geri dönmenin kolesterolü düşürdüğünü, kilo kaybına yardımcı olduğunu ve sağlıklı cilt, saç ve tırnakları teşvik ettiğini gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar