Arı ürünleri kalp sağlığına iyi geliyor

Arılar ekolojik sistemin devamında büyük bir etkiye sahip... Bununla birlikte ürünleriyle de insan sağlığına büyük katkıları var. Bal, propolis, polen, arı ekmeği, arı sütü, bal mumu ve arı zehri...

Arılar ekolojik sistemin devamında büyük bir etkiye sahip... Bununla birlikte ürünleriyle de insan sağlığına büyük katkıları var.
Bal, propolis, polen, arı ekmeği, arı sütü, bal mumu ve arı zehri, doğada başka hiçbir hayvandan veya bitkiden elde edilemeyen sayı ve çeşitlilikte biyolojik işleve ve tıbbi fonksiyona sahip. Her mevsim kullanılabilen ve faydalı olan bu ürünler, kış aylarında sağlığı biraz da fazla desteklemek gerektiğinden en çok aranan ürünlerin başında geliyor.

HÜCRE ÖLÜMÜNÜ ENGELLİYOR
Bal için arıların şaheseri diyebiliriz. Bildiğimiz haline gelmesi için arıların özenle çalışması ve ince hesaplar yapması gerekiyor. Isıl işlem görmemiş taze bal, antioksidan içeriği ile öne çıkar. Antioksidanlar vücuttaki hücrelerde birikebilen, erken yaşlanma, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi durumlara neden olabilen reaktif oksijen türlerini nötralize etmeye yardımcı olur. Ayrıca kan şekeri seviyeleri için de bal normal şekere göre daha iyidir. Araştırmacılar, balın iltihabı azaltan ve kan şekeri regülasyonunu iyileştiren bir hormon olan adiponektin düzeylerini artırabileceğini buldu.
Başka araştırmaya göre bal, kan basıncını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 179 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 154 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 139 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 165 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar