Akciğer hastalıkları kadınlarda daha çok görülüyor

Sabah Gazetesi Yazarı Halit Yerebakan’ın bugünkü (15.02.2022)’’ Akciğer hastalıkları kadınlarda daha çok görülüyor ‘’ başlıklı yazısı.

Bazı hastalıklar kadınlarda; bazı hastalıklar ise erkeklerde daha sık görülür. Bazı hastalıkların belirgin cinsiyet farklılıkları vardır. Yani her iki cinsiyette de görülen bir hastalık tek bir cinsiyeti farklı ve daha sert etkileyebilir.
Astım ve akciğer kanseri kadınlarda daha sık görülme eğilimindedir. Akciğer kanseri 55 yaş altındaki kadınlarda aynı yaştaki erkeklere göre daha fazla görülüyor. Sigara içmeyen kadınların Koah geliştirme olasılığı sigara içmeyen erkeklere göre daha yüksektir. Hatta yetişkinler arasında astım, kadın hastalığı olarak bilinir.
Akciğer hastalıklarındaki cinsiyet farkı çoğu zaman kadınların aleyhine bir durumdur. Genel olarak bazı ciddi akciğer hastalıklarının erkek hastalığı olarak düşünülmesi kadınların yanlış veya yetersiz tıbbi destek almasına neden olabiliyor. Bu sebeple hastalık, kadınlarda daha ileri evrelere ulaşabiliyor. Akciğerlerinizin sağlığını korumak için kendinizi gözlemleyip belirtileri iyi takip etmeniz, olası bir rahatsızlıkta doktorunuzun dikkatini akciğerlerinize çekmenizi sağlar.
Anne karnında kız bebeklerdeki akciğer gelişimi erkek bebeklere göre öndedir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar