Varis tedavisi içın geç kalmayın

Varis, özellikle kadınların şikâyetçi olduğu, bacaklarda gelişen toplardamar genişlemesidir. Bu hastalık daha çok ilerleyen yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Sürekli ayakta durulan ya da oturmak zorunda kalınan...

Varis, özellikle kadınların şikâyetçi olduğu, bacaklarda gelişen toplardamar genişlemesidir. Bu hastalık daha çok ilerleyen yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Sürekli ayakta durulan ya da oturmak zorunda kalınan bir işte çalışmak, aşırı sigara ve alkol kullanımı, hamilelik, kilo alma, hızlı kilo verme gibi durumların sonucunda varis hastalığının görülme sıklığı artmaktadır. Pek çok bireyin günlük yaşamını etkileyen bu rahatsızlığın tedavisi ise mümkündür. Eğer kişinin çok ilerlememiş bir varis hastalığı varsa, öncelikli olarak ameliyatsız varis tedavisi yöntemini tercih ediyoruz. Ancak bu ameliyatsız yöntem sonucunda beklenen iyileşme sağlanamazsa bu kez ameliyat söz konusu olabilir.

AMELİYATSIZ VARİS TEDAVİSİ
Varis tedavisi denilince insanların aklına ilk olarak ameliyat gelmektedir. Fakat şunu belirtmekte fayda var ki; ameliyat, varis tedavisinde tek çözüm değildir. Çünkü ameliyat, çok ilerlemiş ya da ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinden bir cevap alınamamışsa başvurulabilir bir yöntemdir. Varis tedavisinde kullanılan ameliyatsız yöntemler ise şu şekilde sıralanabilir:
Köpükle varis tedavisi
Radyofrekans ile varis tedavisi
Lazerle varis tedavisi Bacaklarda görülen bir toplardamar hastalığı olan varis, kişilerin özellikle ilerleyen yaşlarda yaşadıkları rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Oluşan bu rahatsızlığı gidermek adına çeşitli ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri uygulandığından daha önce de bahsetmiştik. Bunlardan köpükle tedavi; varisli bölgeye enjekte edilen ve köpüren bir ilaç yardımıyla yapılmaktadır. Bu ilaç, varisli görünümü ortadan kaldırmaya yönelik olarak uygulanmaktadır. Lazerle tedavi yöntemi ise, büyük varislerde çok işe yaramamakla birlikte kılcal damarlarda görülen varislerde oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Lazer ışınları yardımıyla varisli bölge yakılarak damarların normal görünümüne ve sağlığına kavuşması amaçlanmaktadır. Son olarak radyo frekans yöntemi ile varis tedavisinde, radyo dalgaları varisli bölgeye gönderilmektedir. Toplardamar sağlığı adına oldukça etkili olan bu yöntem ile varisli damarlar ısıtılmakta ve hastanın şikayetlerinden kurtulması amaçlanmaktadır.

VARIS AMELIYATI
Varis ameliyatı, venöz yetmezliğin bulunduğu damarların temizlenmesi için yapılan bir tedavi yöntemidir. Ameliyat, benim de uzmanlık alanım olan kalp ve damar cerrahları tarafından yapılmaktadır ve anestezi içermektedir. Anestezi kullanılması, diğer yöntemlere göre ameliyatı daha riskli hale getirmektedir.

VARİS TEDASİNİ ERTELEMEYİN
VARISLI damarları tedavi etmek için ideal bir zaman yoktur; tedavi zamanlaması için hastanın ve doktorunun sorunun ne zaman rahatsız edici boyuta geldiğine karar vermesi gerekir. Beklemenin hiçbir avantajı yoktur. Varisli damarlar yer çekimi nedeniyle ilerler, bu yüzden zaman geçtikçe daha da kötüleşebilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar