Ananas kendiliğinden organiktir ama şeftaliye dikkat!

Organik mi, geleneksel mi; yıllardır bu sorunun cevabını aradık. Organikler gerçekten organik mi? Organik olmayan gıdalarla organikler arasında çok fark var mı? Organik olmayan ürünleri hiç tercih etmemeli miyiz? Bu konu...

Organik mi, geleneksel mi; yıllardır bu sorunun cevabını aradık. Organikler gerçekten organik mi? Organik olmayan gıdalarla organikler arasında çok fark var mı? Organik olmayan ürünleri hiç tercih etmemeli miyiz?
Bu konu hakkındaki araştırmalar uzun yıllardır sürüyor. Araştırmalar bir kenara dursun, net olan bir şey varsa o da doğru meyve ve sebzeleri organik seçiyorsanız, vücut sağlığınız için büyük bir adım atmışsınız demektir. Herhangi bir markette meyve sebze bölümünü gezdiğinizde ne görüyorsunuz? Durun, ben söyleyeyim. Parlak, pürüzsüz, rengarenk meyve ve sebzeler. Raflarda muhteşem göründüklerinin farkındayım ama olması gereken bu değil. Çünkü bitkiler de insanlar gibi, doğal kusurlara sahiptir.

Bitki dünyasında, bizlerin kullandığı güzellik ürünlerine eşdeğer olan şey; çiftçilerin böcekleri, yabani otları, mantar saldırılarını ve çürümeyi önlemek için kullandığı onlarca kimyasal maddedir.
Saldırılara karşı savunmasız olan bitkiler daha fazla kimyasal ilaca ihtiyaç duyarlar. Bazılarıysa doğuştan şanslıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 179 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 154 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 139 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 165 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar