Ukrayna'nın da bütünlüğünden yanayız çünkü…

Star Gazetesi Yazarı Halime Kökçe’nin bugünkü (24.02.2022)’’ Ukrayna'nın da bütünlüğünden yanayız çünkü… ‘’ başlıklı yazısı.

Ukrayna'da yaşanan krizin yakın ve uzak tarihi derinliğinin olduğu muhakkak. Meseleyi anladığımızda sonucun çözümsüzlük olduğu fikrinin bizde ağır basacağını söyleyebiliriz.

Yine de günün sonunda mevcut hararetin soğuyacağı bir tarafa evrileceği muhakkak. Rusya'nın NATO'nun yayılmacılığını mevzu ederek meşrulaştırdığı agresif tutumu, ABD ve Avrupa'nın Rusya'ya karşı Ukrayna'nın bütünlüğünden yana askeri seçenekleri ve ekonomik yaptırımları mevzu etmesi, ha çıktı ha çıkacak bir savaş havası yaratmış durumda. Vekillerin değil büyük başların kozlarını paylaştığı bir savaş sahnesi üçüncü dünya harbi demektir. İş o noktaya varır mı, sanmam. Kimse de bunu istemez herhalde. Ancak Rusya'nın 20 savaş gemisi ile Baltık Denizi'nde tatbikat yapması, 20'den fazla savaş gemisini Karadeniz'e çıkartması ve 150 bin askeri ile Donbas yakınlarına askeri bir tahkimata gitmesi açık bir kararlılık ifadesi olarak okundu.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar