Türkiye'nin değil dünyanın en büyük Millet Bahçesi

Star Gazetesi Yazarı Halime Gökçe'nin bugünkü (30.05.2022)''Türkiye'nin değil dünyanın en büyük Millet Bahçesi'' başlıklı yazısı.

Siyasette kim ne demişti elbette önemli. Hele de CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu gibi akıl danelerinin konuştuğu bir ortamda muhalefet cenahından yükselen her nida iktidar partisine yarıyorsa. Ama şimdilik bunu bir kenara bırakalım ve Türkiye'nin hatta dünyanın en büyüğü olacak olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesini konuşalım.

Geçen gün evde şöyle bir konuşma geçti; bizde bahçe denilince devasa yerler akla gelmez, bizim kültürde bahçe küçük, tarım yapılan ya da kamelyalı, süs bitkili bir yerdir. Bu devasa mekanlara bahçe diyerek işin büyüklüğünü gölgeliyor muyuz acaba? Evet bahse konu mekanlar bahçenin çok ötesinde, 5-10 yıl sonra kent ormanlarına dönüşecek yerler. Ama Millet Bahçesi artık markalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'yi markalaştırırken aynı zamanda böyle pek çok marka da üretti. Üstelik dış ülkelerdeki emsallerine baktığınızda da benzer adlandırmalar var.

Tabii National Garden desek daha havalı bulacak olanlar da var, o ayrı!

Mesele ağaç

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar