Terörle mücadelede örnek ülke

Yılbaşı akşamı Ortaköy’deki eğlence mekanını kana bulayan terörist, olayın üzerinden 16 gün geçtikten sonra Esenyurt’ta bir evde yakalandı. Vali Vasip Şahin’in yaptığı...

Yılbaşı akşamı Ortaköy’deki eğlence mekanını kana bulayan terörist, olayın üzerinden 16 gün geçtikten sonra Esenyurt’ta bir evde yakalandı. Vali Vasip Şahin’in yaptığı açıklamaya göre bu 16 gün zarfında katili yakalamak için 2 bin polis görev yaptı. 7 bin 200 saatlik kamera görüntüsü izlendi. 152 adrese operasyon düzenlendi. 50 kişi gözaltına alındı. 168 yabancı uyruklu kişi, haklarında terörist olma şüphesiyle işlem yapıldıktan sonra ilgili mercilere teslim edildi.

Bu çabalar sonucunda da terörist sağ olarak ele geçirildi. Teröristten edinilecek bilgiler en başta Reina saldırısıyla ilgili kafalardaki soru işaretlerini giderebilecek ve belki de söz konusu eylem üzerinden Türkiye’deki terör faaliyetlerine istihbari destekler ortaya çıkabilecek.

Eylemin DEAŞ adına yapıldığı kesinleşmiş gibi görünse de gerek eylemin yapılma biçimi gerekse teröristin profili bunun DEAŞ mensubu birinin tek başına yaptığı bir eylem olmadığını düşündürüyor. Dört dil bilen ve özel harekatçı eğitimi aldığını düşündürtecek kadar hızlı ve profesyonel hareket edebilen bir saldırganla karşı karşıyayız. Canlı bomba eylemlerindeki DEAŞ’lı profilinin hayli uzağında bir örnek bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar