Sünnetullaha uygun olan da Başkanlık Sistemi

Ak Parti dün itibariyle seçim startını verdi, seçim beyannamesi ve milletvekili adaylarını görkemli bir törenle kamuoyuna tanıttı. Doğrusu organizasyon başarısı zaten tescilli bir parti Ak Parti. Yine titiz bir...

Ak Parti dün itibariyle seçim startını verdi, seçim beyannamesi ve milletvekili adaylarını görkemli bir törenle kamuoyuna tanıttı. Doğrusu organizasyon başarısı zaten tescilli bir parti Ak Parti. Yine titiz bir çalışma ile hiçbir şey eksik bırakılmadı.

Partinin ve hareketin doğal lideri olan Erdoğan’ın 30 Ağustos tarihi itibariyle Cumhurbaşkanlığına uğurlanmasının ardından acaba bir moral bozukluğu yaşanır mı ve bu, teşkilat disiplinini ve insicamını olumsuz etkiler mi şeklinde bir endişenin de yersiz olduğunu kanıtlamış oldu Ak Parti.

Kanımca bundaki en önemli etken, Erdoğan’ın partililerin gönlündeki yerinin hala aynı büyüklükte olması ve Ak Parti’yi var eden misyonun, çerçevesi “millilikle” çizilmiş bir dava olması.

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun üstlendiği sorumluluğa kişisel kariyer olarak değil “büyük Türkiye davası” olarak bakması da ikinci önemli etken.

İşte bu yüzden her ihtilaf “büyük Türkiye davası” içinde eritilebiliyor.

Dünkü seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısı partinin gelecek ufku ve Türkiye’nin 2023’ü nasıl bir vizyonla karşılayacağı hakkında da fikir vericiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar