Selefi Kemalistler ve salıncakta sallanan Atatürk

İnsan bazen gerçekten hayret ediyor! Anıtkabir’in yakınındaki çocuk oyun alanıyla ilgili kopartılan kıyametten bahsediyorum. Normal şartlar altında “Mustafa Kemal’in askerleri”nde bile görülmeyecek bir...

İnsan bazen gerçekten hayret ediyor! Anıtkabir’in yakınındaki çocuk oyun alanıyla ilgili kopartılan kıyametten bahsediyorum. Normal şartlar altında “Mustafa Kemal’in askerleri”nde bile görülmeyecek bir davranış. 

Hezeyan, korku, panik karışımı bir saçmalama hali...

Ailece Anıtkabir’e gelinmiş, huşu içinde and içilmiş, belki üç Kulhu-bir Elham okunmuş... Oyun alanının yanındaki kafeye geçilip çay yudumlanacak. Onlar da ister, az önce “Mavi gözlü dev adam”ın huzuruna götürdükleri çocukları iki sallansın, iki kaysın.  

Ne var ki bunda?

Anıtkabir’in avlusunda kafeterya işletmek sorun olmuyor, hemen onun yanına bir salıncak iki kaydırak koymak Atatürk’ü itibarsızlaştırmak hatta laubalilik oluyor.

Daha okul çağına bile gelmemiş, yani Atatürkçü endoktrinasyona maruz kalmamış yavrucaklar az önce yaşadıkları “Ata’nın huzurunda saygı duruşu” törenselliğinden normal hayata yumuşak bir geçiş yapsınlar. Hem böylece Atatürk’ün de bir insan olduğunu idrak edebilirler.

Ama yok! Ülkemizde “selefi Kemalist” bir kesim var ki huzur bulmaları, mutmain olmaları gerçekten çok zor.

Yaşlarına başlarına bakmadan koca göbeklerini siyah önlüklere sığdırıp “Ata’nın huzuruna” çıkıyorlar, bu zevzeklik olmuyor ama Anıtkabir’de çocuk oyun alanı “ucube” oluyor.

Tam bir komedi, hatta acınası bir seviyesizlik.

Ciddi bir cümle kurmak dahi mümkün değil.

Ama şu kadarını söyleyelim, “Ulu Önder’e saygısızlığı milyonların öfkesi bitirdi” diye attığınız manşetlere millet gülüyor. İnsanlar aklınıza uymuyor, “uğraşmayalım bunlarla, neme lazım” diyor.  Aklı başında Atatürkçüleri dahi utandırıyorsunuz. O kadar rezilce yani şu düştüğünüz durum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar