Seçim sonuçları ve seçmen psikolojisi

Farkındaysanız seçim sonuçları neredeyse tamamen iki büyük şehir üzerinden konuşuluyor. Oysa seçim tüm Türkiye'de yapıldı. İstanbul'la ilgili belirsizliğin bunda etkisi var kuşkusuz ama sebep sadece...

Farkındaysanız seçim sonuçları neredeyse tamamen iki büyük şehir üzerinden konuşuluyor. Oysa seçim tüm Türkiye'de yapıldı. İstanbul'la ilgili belirsizliğin bunda etkisi var kuşkusuz ama sebep sadece bu değil. Muhalefet tüm enerjisini İstanbul ve Ankara'ya yoğunlaştırarak bu iki il üzerinden güçlü bir psikoloji örgütledi. 

1994'te Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanı seçilmesiyle birlikte İstanbul Ak Parti siyasetinin sembol şehri oldu ve Erdoğan ismi ile özdeşleşti. Bu yüzden Millet İttifakı için İstanbul'a ulaşmak, bir Türkiye simülasyonu yapmaya imkan verecek denli güçlü bir istekti. 

Bu iki büyük şehir aynı zamanda barındırdıkları seçmen sayısının çokluğuyla genel seçimi etkileyecek potansiyeli de taşıyor.   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar