PKK'nın çevre terörü

Sonuç her ne olursa olsun iki şey var ortada. İlki PKK’nın çevre terörü yapageldiği, ikincisi ise çevrecilikle ün yapmış bazı çevrelerin söz konusu PKK olduğunda nedense seslerinin çıkmadığı.

Hatay’daki yangınları söndürme faaliyetleriyle beraber yangının sebebi ve sabotaj ihtimaline karşı yürütülen soruşturma da devam ediyor. Terör örgütü PKK’nın kundaklama eylemi olabileceği üzerinde duruluyor. Çünkü PKK’nın defalarca çevre terörü gerçekleştirdiği biliniyor.

KCK-PKK yapılanmasının siyasi alandaki türlü örgütlenmeleri gibi doğrudan terör faaliyeti gösteren, isimleri ve faaliyet alanları farklı, alt terör örgütleri var.

Bunların sayısı o kadar çok ki alfabenin tüm harflerini istila etmiş durumdalar. Kadın teröristleri için başka, gençleri rehin aldıkları örgütleri daha başka… İran’daki yapılanmalarının adı farklı, Suriye’dekinin farklı.

Bu strateji uluslararası alanda taktik geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bir de üstlenmek istemedikleri, Batılı dostlarına karşı savunamayacakları eylemler için kullandıkları TAK, Halkların Birleşik İntikam Milisleri ve Ateşin Çocukları gibi intihar saldırıları ve orman terörü eylemleri yapan birimleri var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar