O fotoğrafı Diyarbakır annelerine destek için veremedikten sonra…

Star Gazetesi Yazarı Halime Kökçe’nin bugünkü (14.02.2022)’’ O fotoğrafı Diyarbakır annelerine destek için veremedikten sonra… ‘’ başlıklı yazısı.

Önceki akşam Twitter'da açılan bir sohbet odasında Diyarbakır annelerinden Sabire Aydın, Rukiye Canbey, Ayşegül Biçer ve Maide Nilüfer'i dinledim. Belki başka anneler de vardı, ben dördünü takip edebildim.

Evvela odayı açan gazeteci arkadaşlara teşekkür ederim. Çok güzel bir yayın oldu. Başka pek çok gazeteci arkadaş da dinleyici olarak oradaydı.

Diyarbakır'ın cesur annelerinin sesini ne kadar çok kişiye duyurabilirsek o kadar iyi. Zira tarihe geçecek önemde bir iş başardılar. 900 güne yakındır evlatları için Diyarbakır'da HDP'nin önünde oturma eylemi yapıyorlar. Çünkü her biri çocuklarının HDP aracılığıyla kaçırıldığını ve PKK'ya teslim edildiğini söylüyorlar.

Eylemi başlatan Hacire anne, Ayşegül Biçer ve daha pek çoğu evladına kavuştu. Bu diğer annelere de cesaret verdi, her geçen gün evladı için HDP binasının önüne gelen annelerin sayısı arttı. Sayı arttıkça PKK-HDP ilişkisi artık üstü örtülemez bir hal aldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar