Musul Kalkanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Musul’un DEAŞ’tan temzilenmesi operasyonuyla ilgili önceki gün biraz daha net konuştu; “Operasyonda da olacağız, masada da” dedi. Türkiye neden operasyonun dışında tutulmaya...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Musul’un DEAŞ’tan temzilenmesi operasyonuyla ilgili önceki gün biraz daha net konuştu; “Operasyonda da olacağız, masada da” dedi. Türkiye neden operasyonun dışında tutulmaya çalışılıyor? 

İran-ABD ortak yapımı olan PKK-PYD ve Şii koridoru politikasına çomak sokacağı için.

Fırat Kalkanı operasyonu ile PKK koridoru projesine fili olarak dur dedi Türkiye. İbadi’nin her gün rahatsızlık belirttiği Türkiye’nin Başika’daki varlığıyla da aslında Şii koridoruna fiili olarak engel teşkil ediyor.

Şii yayılmacılığının İran’ın dış politika enstrümanı olduğu ve İran-ABD ittifakının aslında nükleer silahlar konusundan çok Sünni bloğunu geriletmek üzere şekillendiği hatırlanırsa Türkiye’nin Musul konusundaki ısrarının ne kadar hayati olduğu da idrak edilebilir.

***

Erdoğan’ın Musul konusundaki yaklaşımını “Oyunun dışına itilmiş bir çocuk gibi üste çıkmaya çalışıyor” şeklinde niteleyen Kemal Kılıçdaroğlu ve saz arkadaşlarını bu tartışmada hiç muhatap almamak en iyisi. Zira meselenin ciddiyetinden ve Erdoğan’la değil Türkiye ile ilgili olduğunu anlamaktan hayli uzaktalar. Bu zevatın gazetesinin attığı “Suriye’den sonra şimdi de Musul bataklığına saplandık”, “Başımız bir türlü beladan kurtulmuyor” manşetlerinden anlaşılan o ki 15 Temmuz’da millet, vatan müdafaası verirken Bağdat caddesinde tank alkışlayanlara ya da Alaçatı’da “tatilimizi yarıda kesmek zorunda kalmasak bari” diye hayıflananlara siyaset yapıyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar