Meral Akşener, Abdülhamit Han'dan ne istiyor?

Meral Akşener bir süredir II. Abdülhamit'e dair seküler kesimlerdeki ön yargı ve şeytanlaştırıcı dili kullanıyor. Abdülhamit Han'ın imparatorluğu bir arada tutabilmek adına 33 yıl boyunca...

Meral Akşener bir süredir II. Abdülhamit'e dair seküler kesimlerdeki ön yargı ve şeytanlaştırıcı dili kullanıyor. Abdülhamit Han'ın imparatorluğu bir arada tutabilmek adına 33 yıl boyunca yürüttüğü rasyonel diplomasi ve kurduğu modern eğitim ve sağlık kurumlarından hiç söz etmiyor. Tüm Osmanlı coğrafyasında ilk, orta ve liseleri yaygınlaştırdığından, kızların eğitimine verdiği önemden söz edecek değil ya.

Devletin içinde olduğu şartları anlatsa iddiası etkisini yitirecek. En iyisi ezber sloganlarla devam etmek.

Meşrutiyet'in ilanından ilk meclis ve ilk anayasanın II. Abdülhamit döneminde yürürlüğe konduğundan da söz etmeyecektir. Varsa yoksa istibdat!

'Diktatör' ve 'tek adam' söylemine açılım getirdiğini düşünüyor olabilir. İpleri kimin elindeyse, onlara karşı bağlılığının daha güçlü ifadesi anlamına geliyor bu söylem. Gezi kalkışmasını 1908'e benzettiğine göre Osman Kavala da İttihatçıları temsil ediyor.

Bugün Gezi'yi alkışlayanlar ve Kavala'yı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar