Kılıçdaroğlu FETÖ dedi!

FETÖ’nün darbe girişimine CHP’li vekillerin karşı çıkmasını, Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasiden yana tavır almasını günlerdir alkışlıyoruz. Darbelerin 10 yılda bir...

FETÖ’nün darbe girişimine CHP’li vekillerin karşı çıkmasını, Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasiden yana tavır almasını günlerdir alkışlıyoruz. Darbelerin 10 yılda bir yapılmak suretiyle gelenekselleştiği ve CHP’nin hemen hepsinde esas duruşa geçtiğini düşününce alkışı hak ediyorlar. 

Bu takdirin iki sebebi var; birincisi şaşkınlıkla karşılanması; ikincisi bunun CHP ve ülkemiz demokrasisi adına kazanç olarak görülmesi.

Medyasından sivil toplumuna tüm Türkiye’nin FETÖ hainlerine karşı beraber olduğu şu ortamda ana muhalefetin bu birlik fotoğrafını bozmasının maliyeti en çok da kendine olurdu. Bu ayrı...

Nitekim HDP takındığı tavır dolayısıyla oy istediği Kürt halkından fersah fersah uzaklaştı, Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutan Batman’ın, Diyarbakır’ın, Urfa’nın hissiyatını ne anlayabildi ne de yansıtabildi...

Darbe görünümlü terör eylemleri başarıya ulaşamayınca FETÖ ile birlikte HDP de kaybetti.

FETÖ’nün algı operasyonuna hizmet etmek

Yüzde 25 oy alan ve kitlesini giderek sosyal demokrat kimliğinden uzaklaştıran CHP’nin darbeyi reddeden tavrı, esasen siyasette var kalma kararıdır. Bu süreç CHP açısından yeni bir başlangıç olabilir.

Fakat, 24 Temmuz’daki mitingde, AK Partililer de olmasına rağmen, “Ne dikta ne darbe” sloganını kullanmaktan vazgeçmemeleri, alkışladığımız değişimin satıhta olduğunu düşündürmektedir.

CHP, Cumhuriyet Mitinglerinin “Ne şeriat ne darbe” sloganını “Ne dikta ne darbe” diyerek güncellemiş ve FETÖ’nün algı operasyonlarına hizmet etmeye devam etmiştir.

Böylece sandık meşruiyetini tanımama tavrını devam ettirmiştir.

Hadi bunu, “CHP işte, ha diye değişmez” diyerek geçiştirelim; peki 15 Temmuz’dan bu yana darbeye bir türlü fail tayin edememesini nereye koyacağız?

Kılıçdaroğlu, pek çok şehit vererek savunulan Polis Özel Harekat Merkezi’ni ziyaretinde kerhen FETÖ diyebildi. 10 gündür bundan kaçınması o kadar dikkat çekmişti ki bu ziyaret “Kılıçdaroğlu ilk kez FETÖ dedi” diye haber yapıldı.

“Darbeye karşıyız, demokrasinin yanındayız!”

Fethullah Gülen bile böyle konuşuyor. Bu jenerik ifadeyi tekrarlamanın imaj kaygısı dışında bir anlamı yok.

CHP de tıpkı MHP gibi bu hain saldırının failinin FETÖ olduğunu yüksek sesle söylemelidir.

Türkiye ABD’den terörist başının iadesini isterken CHP’nin FETÖ dememesi 1- Örgütün yöneticilerinin 2- Terörist başını vermek istemeyen ABD’nin işine gelir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar