Kılıçdaroğlu bi karar verse, ‘çift başlılık’ mı ‘tek adamlık’ mı?

Yeni modeli kurduk, halk da cumhurbaşkanını seçti, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl o zamana çift...

Yeni modeli kurduk, halk da cumhurbaşkanını seçti, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl o zamana çift başlılık olur. Niye bunu söylemiyorlar millete. Neden anlatmıyorlar."

Bunu ilk gördüğümde ben de herkes gibi "Yok canım, gerçek değildir, trolleniyoruz herhalde" diye düşündüm.Öyle değilmiş ama; Kemal Kılıçdaroğlu Best FM'de katıldığı bir programda söylemiş bunları. Gerçekten söylemiş!

Yukarıdaki ifadeler konuşmanın dökümü. Yani birebir Kemal beyin ifadeleri.

CHP'liler "AK Parti maddeleri gizliyor, halktan kaçırıyor çünkü bu sistem tek adamlık getiriyor" dedi hep.

18 Madde'nin uzun, kısa, karşılaştırmalı pek çok versiyonu kitapçık, el ilanı, broşür, viral, tv reklamı, gazete ilanı olarak mebzul miktarda mevcut.

Zaten günlerdir muhtelif sivil toplum kuruluşları ve siyasiler sahada vatandaşları içerik konusunda bilgilendiriyor. Bizzat Cumhurbaşkanı ve Başbakan da konuşmalarında maddeler hakkında bilgi veriyor. Vatandaşların nezdinde henüz netleşmemiş hususlar yok değil ama meselenin özünü teşkil eden "Çift başlılık sona erecek cumhurbaşkanı yürütmenin başına geçecek" kısmı hemen herkesin kafasında net..

Yani hiç bilmeyen bile Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde başbakan ve cumhurbaşkanının artık tek kişi olacağını biliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar