Kılıçdaroğlu aday olamaz ki!

Kılıçdoroğlu demiş ya ki, “Benim Cumhurbaşkanı olup olmayacağımı nerden biliyorsunuz?” diye. Olamaz, oldurtmazlar yani. Olabilirse anlayın ki, dizayn planı 2023’e yetiştirilemedi.

Yani istese de olamaz!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun olayı bu çünkü;

2009’dan beri girdiği her seçimi kaybeden bir kişinin hala CHP’nin başında durabilmesinin sebebi, Türkiye muhalefetini dizayn için çalışanlara zorluk çıkartmamasıdır. Aslında görevini yapıyordur yani. Hedef zaten CHP’yi yüzde 25’in üstüne çıkarmak değil CHP’yi dönüştürmekti.

Dünya siyasetine kendi namına yön vermek isteyen büyük aktörler, egemenlik kurmak istedikleri ülkelerin iktidarlarıyla iş tutarlar. Diktatörlüklerde işler çok kolaydır. Yöneticiler sırtını halka değil iktidarını borçlu oldukları aktörlere dayarlar çünkü.

Türkiye gibi ülkelerde ise iktidarın direneceği yahut verilen vazifeye gönülsüz olduğu anlaşıldığında darbe yapılır. Daha önce defalarca olduğu gibi…

Bunlara hala komplo teorisi diyen var mı bilmiyorum ama ABD’li yetkililer bile darbelerdeki rollerini artık gizleme ihtiyacı hissetmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar