“Kemal Kılıçdaroğlu diyor, Cumhurbaşkanı yapıyor” öyle mi?

Star Gazetesi Yazarı Halime Gökçe'nin bugünkü (25.07.2022)''“Kemal Kılıçdaroğlu diyor, Cumhurbaşkanı yapıyor” öyle mi?'' başlıklı yazısı.

Türkiye çok köklü bir devlet geleneğine sahip olmasına rağmen yakın tarihimiz siyasetin hakim kılınamadığı bir dönem olarak yaşandı.

Cumhuriyet hep halta kaldı ve devlet siyaset üstü bir yere konularak halka kapatıldı.

Ya 10 yılda bir yapılan askeri darbelerle anayasal düzen ve parlamento askıya alındı dolayısıyla halk iradesi hiçe sayıldı ya da siyaset dışı kurumların vesayetinde, siyasetçinin etliye sütlüye dokunmadığı bir dar alana sıkıştırıldı siyaset kurumu.

Siyasetçi hep itibarsızlaştırıldı. Halkın nazarında siyasetçi, verdiği sözü tutamayan, iktidara geldiğinde halkı yarı yılda bırakan kişi oldu.

Nasıl olmasın?

Adnan Menderes'in darağacındaki fotoğrafı hepsinin hafızasına kazınmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar