Kaset komplosu CHP-Cemaat ortak yapımı mı?

Deniz Baykal geçtiğimiz hafta bir televizyon programında kendisine yönelik kaset komplosuyla ilgili serzenişte bulundu. Yine adlı adınca Fethullahçı Örgüt demedi ama iması o yöndeydi. Hükümetin konunun üstüne...

Deniz Baykal geçtiğimiz hafta bir televizyon programında kendisine yönelik kaset komplosuyla ilgili serzenişte bulundu. Yine adlı adınca Fethullahçı Örgüt demedi ama iması o yöndeydi. Hükümetin konunun üstüne gitmediğini hep söylüyordu; bu sefer “...Bir de Sayın Kılıçdaroğlu’na sorulsun. Çünkü o, Başbakan’ın o kaseti seyrederken görüntüsünü izlediğini söyledi. ‘Gözlüğünü takıp’ diye anlattığı, gördüğünü iddia eden ana muhalefet partisi başkanı var...” diyerek Kemal Kılıçdaroğlu’na laf dokundurdu.

Hadiseyi ilginç kılan bir gelişme daha yaşandı; önceki akşam Habertürk kanalında Süleyman Özışık, Baykal’ın mahrem görüntülerinin yer aldığı CD’nin, sahibi olduğu İnternethaber.com sitesine iletildiğini ancak etik bulmadığı için yayınlamadığını söyledi. Konudan Ankara’yı haberdar etmeye çalışırken video çoktan yayınlanacağı adresi bulmuş. Bu arada Başbakan’ın talimatıyla siteden kaldırılmış bile.

İddiasına göre görüntüler kendisine ‘Cemaat’in hizmetindeki Aktif Haber’den servis edilmişti.

Aktif Haber’in başındaki isim ise Cevheri Güven’di. Hani şu Nokta dergisinde kamikaze dalışları yapan gözü dönmüş Fethullahçı.

Süleyman Özışık’ın iddiası Aktif Haber’le sınırlı değil. Kaset komplosunun CHP ayağından da bahsetti Özışık. İsmini vermediği iki CHP’linin bugün Kılıçdaroğlu’nun çok yakınında olduğunu söyledi.

Bu açıklamalar ispata muhtaç elbette. Savcıların görevi de bu zaten. Gülen örgütünün operasyon yürüttüğü sitelerden birinden servis edilen bir kaset, o kasetle koltuğundan olan Deniz Baykal, bu operasyondan sonra CHP’nin başına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu ve “yeni CHP”...

Savcılık bu iddiaları mutlaka soruşturmalı ama şunun için soruşturmaya gerek yok, gerçek tüm açıklığıyla ortada zaten; Kemal Kılıçdaroğlu Baykal’a yapılan bir darbe ile o koltuğa oturtuldu ve o tarihten sonra CHP’nin ekseni kaymaya başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar