Kafkasya'da Rus emperyalizmi mi, Türk dünyası mı?

Belarus, Ukrayna ve Gürcistan'dan sonra şimdi de Kazakistan'da Rusya'nın hamle yapmasına elverişli bir ortam oluştu. Kimileri meseleye buradan bakarak Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'in, şiddete evrilen gösterileri bastırmak için...

Belarus, Ukrayna ve Gürcistan'dan sonra şimdi de Kazakistan'da Rusya'nın hamle yapmasına elverişli bir ortam oluştu. Kimileri meseleye buradan bakarak Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'in, şiddete evrilen gösterileri bastırmak için Rus güçlerini davet etmiş olmasını eleştiriyor.

Putin liderliğindeki Rusya'nın aktivizminin çok ciddi boyutlara ulaştığı biliniyor. Putin son 10 yılda hep ''kazan kazan'' hamleler yapıyor. Ve yaptığı hamlelerin neredeyse tamamında zemini ABD'nin müdahaleciliği ya da ihmali oluşturuyor.

Sanırım Suriye en iyi örneklerden biri. ABD'nin Suriye'de çok yüksek perdeden başlayan esip gürlemelerinin ve kırmızı çizgi ilanlarının tamamının Esed'in ömrünü uzatan hareketlere dönüştüğünü ve bu süreçte Rusya ve İran'ın Suriye'de aktörleştiğini gördük.

Vekalet savaşlarında büyük güçler kozlarını paylaşırken yüzbinlerce sivil katledildi. Milyonlarca Suriyeli yerinden yurdundan edilip sığınmacı durumuna düşürüldü.

Ukrayna'da uzun yılla

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar