İki sorun, iki çıkış, iki siyaset etme biçimi…

Star Gazetesi Yazarı Halime Gökçe'nin bugünkü (10.10.2022)''İki sorun, iki çıkış, iki siyaset etme biçimi…'' başlıklı yazısı.

Geçen hafta iki önemli konu gündeme geldi. Bildiniz! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusunu gündeme getirmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alevilerle ilgili yaptığı açıklama.

Her iki konu da kendi içinde tarihsel bir derinlik taşıyor. Bu yazı o tarihsel derinliği taşımayacak kuşkusuz. Fakat iki çıkışın, iki siyaset etme biçimi açısından karşılaştırılabileceğini düşünmüyorum.

CEMEVİ VE DEDELERE KAMU GÜVENCESİ

Evvela Erdoğan'ın Alevilerle ilgili yaptığı açıklamaya değinelim. Türkiye'de Alevilikle ilgili, kökleşmiş ve giderek kimliğin ayrılmaz parçası haline gelmiş kolektif bir anlatı var. Acılarla, isyanlarla, yok sayılmayla harmanlanmış zor bir sosyolojik konu. Şehirleşme ile birlikte biçim değiştirmiş pratiklerle birlikte ihtiyaca dönüşmüş kimi sorun ve talepleri var Alevilerin. Derin sosyo-psikolojik arka plana sahip sorunların çözümü siyasetin sınırlarını aşar çoğu zaman. Ama AK Parti hükümetleri Alevi çalıştaylarıyla, Alevilerin

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar