İbn Haldun’u bilmeyen sosyologlar

Olur mu demeyin, kendi merakınız yoksa, okuduğunuz bölüm sosyoloji dahi olsa İbn Haldun'un adını dahi duymadan mezun olabilir, üzerine sosyoloji master'ı dahi yapsanız İbn Haldun'la ilgili tek satır okumamış olabilirsiniz....

Olur mu demeyin, kendi merakınız yoksa, okuduğunuz bölüm sosyoloji dahi olsa İbn Haldun'un adını dahi duymadan mezun olabilir, üzerine sosyoloji master'ı dahi yapsanız İbn Haldun'la ilgili tek satır okumamış olabilirsiniz. Nasıl mı?

Türkiye'de sosyoloji öğrenimi, okuduğunuz üniversiteye göre değişiklik arz eder. Dersini aldığınız hocanın meşrebine göre tanıştığınız literatür farklılaşır. Bu bir yere kadar anlaşılır bir durumdur.

Kimi okul uygulamalı sosyolojiye ağırlık verir, kimisi daha teorik bir alt yapı kazandırır. Okulların akademik kadro stoku, öğrencilerin kazanımlarını da etkiler. Sosyoloji çok canlı ve devamlı biriken bir literatür, dolayısıyla dört senede alacağınız dersler neyi ne kadar kazandırabilir, bu da ayrı bir konu. Ancak dört yıl lisans, iki yıl da yüksek lisans öğrenimi görüp hiç İbn Haldun dersi almadıysanız daha doğrusu okuduğunuz okul sizi İbn Haldun'la tanıştırmadıysa burada ancak bilinçli bir tercihten söz edilebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar