Hürriyet’in Sözcü’den farkı

Suriye’deki savaş sekiz milyona yakın kişiyi mülteci ve sığınmacı duruma düşürdü. 15 milyona yakın Suriyeli yerinden yurdundan oldu. Üç milyondan fazlası Türkiye’de sığınmacı...

Suriye’deki savaş sekiz milyona yakın kişiyi mülteci ve sığınmacı duruma düşürdü. 15 milyona yakın Suriyeli yerinden yurdundan oldu. Üç milyondan fazlası Türkiye’de sığınmacı statüsünde yaşamakta. 

Rusya ile normalleşme adımlarının ve Suriye’nin bütünlüğü konusunda hemfikir olduğumuz ülkelerle varılabilecek bir mutabakatın çözüm için umut olabileceğine dair iyimserlik bir yana Suriyeli sığınmacılar, Türkiye için yapısal çözüm gerektirecek bir sorun durumunda.

Bugüne kadar çok ciddi bir toplumsal huzursuzluğa yol açmamalarına ve ekonomiyi olumsuz yönde etkilememelerine rağmen konunun yapısal çözüm gerektirdiği muhakkak.

Suriyelilerin belli bir kısmına vatandaşlık verilmesi sorunun çözüm ayaklarından birisi. 

Fakat hemen her konuda olduğu gibi bu konu da kendi rasyonelliği içinde tartışılamıyor ve maalesef iç siyasetteki hasım dile kurban ediliyor.

Sadece Suriyelileri değil beş yıldır sergilediğimiz hamiyetperverliğimizi de bu hasım dile kurban ediyoruz.

Sosyal sermayemiz olan ve bizi millet olarak farklılaştıran hususiyetlerimizi bu vesileyle heba ediyoruz.

Kötülüğün sıradanlaşması

Tartışmanın seyri giderek düşüyor. Suriyelilere yönelik faşist dil kasıtlı olarak kitleselleştiriliyor ve Suriyelilere vatandaşlık verilmemesi noktasında “milletçe hemfikir olduğumuz” algısı yerleştirilmeye çalışılıyor.

“Hiçbir konuda sağlanamayan milli birlik ve beraberliğimiz Suriyelilere vatandaşlık vermeyelim noktasında sağlanabildi” gibi ifadelerle olay zaten tam da böyleymiş gibi yansıtılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar