‘Eylül’de gel!’

Eğitim hayatının sorunlarını konuşacaksak herhalde en dertli olanımız bizzat eğitimden sorumlu yetkililerdir. Üstelik bugünün konusu da değil bu. Eğitimdeki paralel yapılanma ile mücadeleye girişilmesi bana...

Eğitim hayatının sorunlarını konuşacaksak herhalde en dertli olanımız bizzat eğitimden sorumlu yetkililerdir. Üstelik bugünün konusu da değil bu. Eğitimdeki paralel yapılanma ile mücadeleye girişilmesi bana kalırsa en önemli eğitim reformu olmuştur. Dershaneler bir paralel eğitim kurumu olarak borusunu öttürdüğü müddetçe eğitimde taşları yerinden oynatmak mümkün olamıyordu. Bugün artık o konuda ciddi mesafe alındı. Kurs şeklinde takviye eğitim merkezlerinin açılması, bunların hizmet vermesi gayet normal. Ancak dershaneler ve kaynak kitaplar üzerinden yerleşikleşen paralel eğitim ve rantın tekelleşmesinin önüne geçilmesi çok önemli bir adımdı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nü açığa düşüren ve 17-25 Aralık kalkışmasını belki de erkene almalarına ve bu sayede de ellerinde patlamasına sebep olan dershanelerle ilgili yasal düzenleme bizi bu günlere taşıyabildi.

Lafı getireceğim yer, bazı proje liseler üzerinden bugün yapılmaya çalışılan şeyin zemininin olmadığı ama provokasyona ayarlı bir hayaletin liseli gençleri istismar için her yolu deneyebileceğini de akılda tutmamız gerektiği.

***

Eğitimle ilgili sorunları konuşalım, tartışalım. Fikrini soracağınız her velinin, öğrencinin, öğretmenin fırsatını bulmuşken sayacağı en az 10 şikayeti olacaktır. Fakat bunları dile getirme yöntemi medeni ve hukuki çerçevede olmalıdır. Öyle de oluyor zaten. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar