Eskiden devlet yapar biz susardık!

Elin memleketinde 7 Haziran’a bir aydan az zaman kaldı. Muhalefet partileri her ne kadar farklı tabelalar altında seçime girseler de MHP’sinden HDP’sine bir konsorsiyumun parçası gibi hareket ediyorlar. Birbirine taban tabana zıt...

Elin memleketinde 7 Haziran’a bir aydan az zaman kaldı. Muhalefet partileri her ne kadar farklı tabelalar altında seçime girseler de MHP’sinden HDP’sine bir konsorsiyumun parçası gibi hareket ediyorlar. Birbirine taban tabana zıt duran ideolojileri, söz konusu Erdoğan olunca “Seni başkan yaptırmayacağız” serlevhası altında yan yana hizalanabiliyor.

İktidar partisi şunu diyor; ben 2002’de iktidara geldiğimde ülke ekonomik açıdan da demokrasi açısından da perişan vaziyetteydi. O kadar ki insanlar Genç Parti gibi bir oluşuma bile meyledebildi. Darbeler ve koalisyonların harap ettiği bir ülke durumundaydık. Siyasetin itibarı yerle bir olmuştu ama eski siyasetçiler yine de itibarlarından hiçbir şey kaybetmemiş gibi meydanlara çıkıp konuşabiliyordu.

2002’de Ak Parti tek başına iktidara geldi. Üzerinden iki referandum, bir cumhurbaşkanlığı seçimi, üç yerel seçim yaşandı. 7 Haziran’da da dördüncü milletvekili seçimi gerekleşecek. Yani toplam 10’uncu seçim sınavını verecek hem Ak Parti, hem Türkiye, hem de muhalefet partileri.

2009’daki yerel seçimleri hariç tutarsak Ak Parti bu seçimlerin her birinden oyunu artırarak çıktı.

Muhalefet partileri ise bu saydığımız seçimlerin hiç birinde varlık gösteremedi.

Belki bu makus talih değişir diye düşünen ‘derin CHP’ bir darbeyle Deniz Baykal’ı CHP Genel Başkanlığı koltuğundan indirdi.

CHP’ye darbenin Paralel Örgüt eliyle yapıldığı ise herkesin bildiği bir sır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar