Ermenistan'a işgalci diyemeyenlerin ateşkes çağrısı

Türkiye’nin bu konuda ısrarcı tavrı, savaştan yana değil haklıdan yana olduğu içindir. Kimsenin de Türkiye’yi kışkırtıcılıkla itham etmeye hakkı da haddi de yoktur. Açık işgale karşı 30 yıldır bir arpa boyu yol kat edemeyenler problemi kendilerinde aramalıdır.

İki şeyi netleştirmek gerek. İlki şu; Karabağ’da ateşkes çağrısı yapmak yapmak ancak Ermenistan’a işgal ettiğin topraklardan geri çekilme şartıyla birlikte anlamlıdır ve kabul edilebilir. Türkiye’nin Azerbaycan'a desteği savaş severliğinden değil Ermenistan’ın işgalci olduğunu bildiği içindir. Nitekim bu sadece Türkiye ve Azerbaycan’ın öyle kabul ettiği bir durum da değil.

AGİK bünyesinde kurulan MİNSK Grubu da Birleşmiş Milletler belgeleri de Ermenistan’ın Dağlık Karabağ topraklarında işgalci olduğunu kabul eder. Ama her nedense bu kabul Ermenistan için bir yaptırıma dönüşmezken işgal statükoya dönüşür. Ve bu süreçte bölgenin demografisi değiştirilir.

Ermenistan işgal ettiği bölgede önce katliam yaparak, ardından da yerleşik halkı yerinden ederek Türk nüfus bırakmadığı için bugün sorunun çözümü için referandum yapalım demektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar