Erdoğan’dan sonra ne olacak?

SETA'nın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Sempozyumu'nda aldığım notlardan biriydi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Erdoğan'dan sonra ne olacak?" sorusuna verdiği cevap. Fadime Özkan da dünkü...

SETA'nın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Sempozyumu'nda aldığım notlardan biriydi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Erdoğan'dan sonra ne olacak?" sorusuna verdiği cevap. Fadime Özkan da dünkü yazısını bu konuya ayırmış. Doğrusu hem kafalardaki soruları dağıtacak hem de bu soruyu kasıtlı olarak dolaşımda tutan bazı kesimlerin niyetini ortaya dökecek bir açıklamaydı Erdoğan'ınki.

Evet, AK Parti tabanında samimiyetle bu soruyu soranlar olabilir. Ama bu soru her zaman sorulabilecek bir sorudur. Daha önceki gün minibüste başörtüsünden çekiştirilerek darp edilen liseli kızın yaşadığının benzerlerini 28 Şubat'ta ve sonrasında çok gördük. Yaşam tarzı evhamlılarının görmediği bu sözlü ve fiili tacizler bir yana yüz binlerce kızımızın hayatını doğrudan etkileyen, eğitim almalarını, çalışmalarını yasaklayan bir uygulamaydı başörtüsü yasağı.

Bugün bize çok absürt gözüken bu temel insan hakkı ihlalleri yüz binlerce kişinin hayatında kalıcı tesirler bıraktı. En azından bu kesimin "Erdoğan sonrası ne olacak" sorusunu sorması anlaşılır. Fakat bunun 16 Nisan'da gerçekleşecek halkoylamasıyla bir alakası yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar