Erdoğan gibi liderin olsun!

Batı’nın ciddi anlamda lider ve siyasetsizlik sorunu yaşadığı, Türkiye’nin ise aklı selimi, demokrasiyi, çok kültürlülüğü ve uluslararası ilişkilerde eşitlik hukukunu temsil edeceği bu yeni dönemde Erdoğan gibi bir lidere sahip olmak yine en büyük avantajımız olacaktır.

Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği destek ve bu desteğin meydana getirdiği büyük başarı, Rusya’nın bölgede Türkiyesiz bir dengeleme yapamayacağının kabulü anlamına da geliyor. Bu aynı zamanda bir NATO üyesi olan Türkiye’nin Batı bloğuyla ilişkilerinde de elini güçlendirecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son bir iki haftadır partisinin il kongrelerinde ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine verdiği mesajlar hem bir özgüven göstergesi hem de Türkiye’nin yeni dönemin kodlarını reform söylemiyle mezcedeceğinin işareti. Türkiye AK Parti iktidarı süresince, hiçbir aktör ve ülkeye karşı kategorik anlamda iyi ya da kötü tutum takınmamıştır. Dolayısıyla bugün bir yenilenme hissi veren reform söyleminin aslında AK Parti’yi merkeze taşıyan ve giderek güçlendiren önemli özelliği olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bugün reform söyleminin dış politikadaki ilişki kurucu potansiyeline odaklanmak ve siyasetin pragmatik, rasyonel kodlarını öne çıkaran bu yaklaşımı desteklemek doğru olacaktır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar