Erdoğan-Biden görüşmesi yeni bir başlangıç olabilir mi?

İklim Zirvesi gibi uluslararası kurumların ABD'nin sırtında yük olduğunu düşünen, Atlantik İttifakı'nın bir ABD doktrini olduğu gerçeğini dahi sorunsallaştıran Trump'tan sonra göreve gelen 'Biden...

İklim Zirvesi gibi uluslararası kurumların ABD'nin sırtında yük olduğunu düşünen, Atlantik İttifakı'nın bir ABD doktrini olduğu gerçeğini dahi sorunsallaştıran Trump'tan sonra göreve gelen 'Biden koalisyonu', sadece bizim acul muhalefet tarafından değil bazı Avrupalı siyasetçilerce de mehdi gibi karşılandı.

Dolayısıyla, Biden'ın göreve geldikten sonra çıktığı bu ilk Avrupa turu ve NATO zirvesi, yeni bir dönemin başlangıcı olarak okunuyor.

Bir tarafta eli havada Trump, diğer tarafta dişlerini sıkan Merkel ve onun arkasına hizalanmış Avrupalı liderlerin yer aldığı o meşhur NATO pozundan sonra Biden'lı bu ilk zirvede bolca mutluluk pozları göreceğiz muhtemelen.

Rusya ve Çin ile ilişkileri sınırlandırmak noktasında ABD'yi tatmin etmek, Almanya başta olmak üzere hiçbir AB ülkesinin çıkarına olmasa da Avrupalılar tarafından da Biden'ın gelişi ''Amerika geri dönüyor'' şeklinde karşılandı çünkü.

Türkiye için ise süreç başka türlü işliyor.

Cumhur

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar