Ekonomide statükocular ve yenilikçiler

Sahaya indiğinizde tek gündem ekonomi, bu doğru. Ama farklı olarak, insanlar artık enflasyonun Türkiye ile sınırlı olmadığını kavramaya başlamış. Covit bitince pandeminin bitmediğini, peşi sıra...

Sahaya indiğinizde tek gündem ekonomi, bu doğru. Ama farklı olarak, insanlar artık enflasyonun Türkiye ile sınırlı olmadığını kavramaya başlamış. Covit bitince pandeminin bitmediğini, peşi sıra ekonomik pandeminin yaşandığının farkındalar.

Dolayısıyla, muhalefetin ekonomi üzerinden yaratmaya çalıştığı ''battık, çöktük, bittik'' söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını biliyorlar.

Biliyorlar da şikayet etmiyorlar mı? Elbette ediyorlar.

Maaş zamlarının çok hızlı eridiğinden, alım gücünün düştüğünden dert yanmayan yok.

Alt gelir grubu kadar maaşlı orta sınıfı da etkiledi enflasyon. Tüketim alışkanlıkları temel ihtiyaçların üstüne çıkmış olan bu kesim, sosyalleşme aktivitelerine eskiye göre kolay bütçe ayıramıyor.

Ama tüm bunların yanında hafta sonu İstanbul'un herhangi bir semtine gidin, insan ve araba kalabalığı, kafelerdeki, AVM'lerdeki canlılık insanı hayrete düşürüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar