Dumanlı-Kışanak görüşmesi FETÖ-PKK işbirliği

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı, “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütüne yardım etmek” suçlarından gözaltına...

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı, “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütüne yardım etmek” suçlarından gözaltına alındılar. Hendek terörü başladığından bu yana DBP’li il ve ilçe belediyeleri, gençlerin hendeklere seferber edilmesi, belediye araçlarının terör faaliyetleri için kullanılması, yollara patlayıcıların döşenmesi gibi pek çok faaliyetin içinde oldu. Kimsenin bunda şüphesi yok.

Çözüm sürecinin ılıman ikliminde bölge illerine gidip geldikçe en çok işittiğimiz şey “Barış tamam, iyi güzel hoş da bizi burada HDP ve PKK’nın insafına mı terk edecek devlet?” lafı oluyordu. Terör örgütü öyle güzel bir çark kurmuştu ki, HDP üzerinden kendini meşrulaştırıyor, HDP üzerinden propagandasını yapıyor, HDP üzerinden haraç topluyor, HDP üzerinden eleman devşiriyordu.

KCK dediğimiz PKK’nın terör ve siyaseti eş güdümlü olarak yürütmek için icat ettiği çatı örgüt, belediyelere komiser atayarak sorun çıkmasının önüne geçiyordu. HDP, toplumu PKK’ya mecbur etmekle vazifeliydi. Belediyelerin bağlı olduğu Demokratik Bölgeler Partisi de tolumda boşta kimse bırakmamak için kurdukları DTK gibi örgütler de aslında siyasetin değil PKK şiddetinin önünü açacak işler yaptı.

Çözüm sürecinin ılımlı ortamında Türkiye’deki şehit anneleri bile “Biz ağladık, başka anneler ağlamasın” diyerek çocuğu dağda olan annelerle empati kuracak noktaya gelmişken PKK’nın aparatı olan tüm o sözde siyasi kurumlar, toplumu, özellikle de gençleri zehirleyen bir dili dolaşıma sokuyordu. Barış ve diyalog ortamı değil, nefret dilinin hakim olduğu bir savaş ortamı hazırladılar çözüm süreci boyunca.

Çözüm süreci, tolumu PKK’ya bağlımlı hale getirmek için suiistimal edildi. Türkiyelileşme falan dedikleri şey de Türkiye’deki tüm terör örgütleriyle ortaklık kurmaktan başka bir şey değildi.

* * *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 656 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar