Diyarbakır’da ‘Rojova’ hayalinin sonu

20 Mayıs’ta Meclis kararıyla tüm milletvekillerinin dokunulmazlığı bir seferliğe mahsus olmak kaydıyla kaldırıldı. Akabinde hakkında soruşturma açılmış ve dokunulmazlık zırhından dolayı...

20 Mayıs’ta Meclis kararıyla tüm milletvekillerinin dokunulmazlığı bir seferliğe mahsus olmak kaydıyla kaldırıldı. Akabinde hakkında soruşturma açılmış ve dokunulmazlık zırhından dolayı işlem yapılamayan vekillerin dosyaları Meclis’e geldi. Başlarda Selahattin Demirtaş, “Kaldırılsın dokunulmazlıklarımız, veremeyecek hesabımız yok” şeklinde efelenirken iş ciddiye binince Kandil’den aldığı talimatın gereğini icra ederek yan çizmeye başladı ve “Hiçbir arkadaşımız ifade vermeye gitmeyecektir” dedi. 

Dokunulmazlıkları kaldırılan diğer partilerden vekiller savcılığın davetine icabet edip ifadelerini verirken HDP’den sadece bir vekil bu süreçte ifade vermeye gitti. 

Dün gece başlayan gözaltı işlemleri, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken gibi davet edildikleri halde ifade vermeye gitmeyen vekillerin hukuk tanımazlıklarının bir neticesidir. Haklarındaki suçlamalar ise “bölücü terör örgütü PKK’nın amaçları doğrultusunda hareket etmek, emirlerine uymak, PKK’ya yardım etmek, halkı isyana davet etmek” gibi her devlette soruşturma konusu edilecek şeylerdir. Kendi ayaklarıyla da ifadeye gitseler tutuklanmalarını gerektirecek ciddiyette suçlamalarla karşı karşıyalar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar