"Dışlayıcı Cumhuriyet" ve bizim bitmek bilmeyen bağnazlığımız!

En son Edremit'i çarşaftan kurtarmışlardı!Edremit'in düşman işgalinden kurtuluşu, çarşafla zincire vurulmuş kadınların özgürleştirilmesi parodisiyle idrak edilmiş ve fakat bu ilkellik, bu ...

En son Edremit'i çarşaftan kurtarmışlardı!

Edremit'in düşman işgalinden kurtuluşu, çarşafla zincire vurulmuş kadınların özgürleştirilmesi parodisiyle idrak edilmiş ve fakat bu ilkellik, bu bağnazlık kınansa ve nefret suçu addedilse de kimse çıkıp özür dilememişti. Tabiri caizse tınlayan olmamıştır.

Bitmeyen ikna odaları, bitmeyen terbiye etme metotları, bitmeyen İslam düşmanlığı... Sistematik şekilde dışlamaya maruz kalmış ve giderek kendinden şüphe etmeye başlamış bir ''vatandaş olamama'' hali!

Modernleşmeyi Batılılaşma olarak bilen ve Batılılaşmayı da kendine ait kimlik özelliklerinden kurtulma sancısı şeklinde yaşayanların Cumhuriyeti!

O cumhuriyette dinin, dini sembollerin, ezanın, başörtüsünün yeri yok.

''Cumhuriyetin 'ötekisi' hissettirilen en geniş sosyoloji artık merkezde, hayatın her yerinde'' dediğiniz anda bile en şiddetli ötekileştirmeye maruz kalabiliyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 241 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 655 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.664 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 633 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar