Cuntacının cunta ithamı!

Bu gibi kavramların meşru siyasi rekabet içinde kullanılması her şeyden önce demokrasiye ve dolayısıyla halkın iradesine kasteden darbeci teşekküllerin vahametini hafifleteceği için tehlikelidir. Lakin geçenlerde...

Bu gibi kavramların meşru siyasi rekabet içinde kullanılması her şeyden önce demokrasiye ve dolayısıyla halkın iradesine kasteden darbeci teşekküllerin vahametini hafifleteceği için tehlikelidir. Lakin geçenlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti içinde giriştiği tasfiye operasyonunun başarısız olmasının acısını bu sözlerle ifade edince alıntılayarak kullanmakta bir beis olmadığını düşündüm.

Ahmet Bey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde danışman olarak göreve getirilmiş, daha sonra dışarıdan dışişleri bakanı yapılmış, Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmek suretiyle AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlıktan ayrılınca yine onun işaret etmesiyle bu görevler kendisine verilmişti.

Tüm bu sürecin siyasi aktörü elbette ki Tayyip Erdoğan’dı. O gün Erdoğan Davutoğlu’nu değil de tıpkı 2007’de olduğu gibi Gül’ü işaret etseydi tüm delegelerin oyunu Gül alırdı. Ve o durumda da siyasi lider yine Erdoğan olurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar