Cumhurbaşkanı’nın görevi Kılıçdaroğlu’nun gönlünü etmek mi?

Seçim sathı mailine girildi. Bugünden itibaren partilerin bütün dikkatlerini Ekim sonu gerçekleşeceğini tahmin edilen seçime odaklamaları ve mevcut tabloyu değiştirecek bir program ve vaatler paketiyle seçmen...

Seçim sathı mailine girildi. Bugünden itibaren partilerin bütün dikkatlerini Ekim sonu gerçekleşeceğini tahmin edilen seçime odaklamaları ve mevcut tabloyu değiştirecek bir program ve vaatler paketiyle seçmen karşısına çıkmaya hazırlanmaları gerek. Zira vakit gerçekten dar. 

Fakat durum pek de öyle değil. CHP lideri hala görevin kendisine iade edilmesi gerektiğini söylüyor; Zaman gazetesi, CHP Genel Başkan Yardımcısının ağzından “hükümeti 5 günde değil 5 saatte bile kurabiliriz” diyor, “yüzde 60’lık muhalefet bloku” yeniden hayalleri süslüyor falan.

Devlet Bahçeli’nin her şeye hayır diyerek ne yapmaya çalıştığını tamam anlamadık ama şu kadarını net gözüküyor: HDP’nin doğrudan ya da dolaylı desteklediği hiçbir formülde bulunmayacak. Peki, Kılıçdaroğlu 5 saatte nasıl bir hükümet kuracak? 

Şöyle bir ihtimalden söz ediliyor; CHP’nin tek başına 5 saatte gerçekten bir hükümet kuracağı güvenoyu alamasa da kurduğu bu hükümetle seçime gidilebileceği gibi senaryo.

Hukukçular zor diyor. Ama Kılıçdaroğlu ve ekibi için zor yoktur, imkansız 5 saatlerini alır.

Düşme eğilimindeki borsa, mütemadiyen yükselen dolar ama hepsinden önemlisi giderek artan PKK terörüne karşı yürütülen operasyonların etkili biçimde sürdürülmesi ve çatışma ortamının bir an evvel sona erdirilmesi için ülkeyi tez elden istikrarlı bir görüntüye kavuşturmakta fayda var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar