CHP’nin faturaları ve Varlık Fonu

CHP'nin en büyük sorunu rasyonel muhalefet yapamaması. Bu hem kendi tabanının agresifleşmesine hem de CHP'nin bir türlü iktidar alternatifi olamamasına yol açıyor. Bu CHP'nin kadim problemi üstelik. Çok partili hayata...

CHP'nin en büyük sorunu rasyonel muhalefet yapamaması. Bu hem kendi tabanının agresifleşmesine hem de CHP'nin bir türlü iktidar alternatifi olamamasına yol açıyor. Bu CHP'nin kadim problemi üstelik. Çok partili hayata geçişten bu yana tek başına iktidar olamamış bir partiden söz ediyoruz. Hadi çok uzağa gitmeyelim, 15 yıldır en ağır ithamlarla iktidarı eleştirmesine rağmen bugün parlamento seçimi olsa CHP'nin oyu yine yüzde 25. Yani CHP hala iktidar alternatifi değil.

Peki neden? Çok şey sayılabilir ama en temel neden, CHP'nin bir siyasi parti olmaması. Çünkü hala kendinde ayrıcalık vehmediyor. Bu vehimle siyaseti hor görüyor. Mahallede toprak sahada top oynayıp terlemektense golf sahasında top gezdirmeyi tercih ediyor. Bunun neticesi de rasyonel argüman, pozitif siyasa üretememek ve ana muhalefet konumunu değersizleştirmek oluyor.

Bunu en son Varlık Fonu'nda gördük. Daha nedir ne değildir anlamadan, CHP'nin kem sözleriyle tanınan yeni yüzü Duyun-i Umumiye'den laf açtı. Ak Parti'yi müsrif bir mirasyediye benzetti bir diğeri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar