CHP oy hırsızlığına yeltenmesin

Referandum süreci nihayete erdi. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçme kararı verdi. Evvela Meclis, uyumlaştırma yasalarını çıkartacak. 2019'da bu sistemle yapılacak ilk seçimle beraber de yeni sistem tam...

Referandum süreci nihayete erdi. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçme kararı verdi.

Evvela Meclis, uyumlaştırma yasalarını çıkartacak. 2019'da bu sistemle yapılacak ilk seçimle beraber de yeni sistem tam olarak uygulamaya konulacak.

Bu noktaya gelmek kolay olmadı. Son yıllarda yaşadıklarımızı hatırlayalım; Türkiye bir kaç terör örgütüyle aynı anda mücadele etmek zorunda kaldı. Bu örgütlere doğrudan destek veren ve türlü bahanelerle Türkiye'yi hesaba çeken Batılı devletlerin taarruzuna maruz kaldı.

Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgesel destabilizasyonun en büyük maliyetini yine Türkiye üstlenmek zorunda kaldı. PYD ve DEAŞ terörünün Türkiye'ye taşınma gayretine karşı askeri müdahale dahil önemli operasyonlar gerçekleştirdi.

Tüm bunlar, Türkiye karşıtı aktörler arasında katalizör görevi üstlenen, aynı zamanda devletin en mahremini yabancı istihbaratlara servis etmek dahil her türlü ihaneti işleyen FETÖ'den devleti arındırmaya çalışırken yaşandı.

15 Temmuz darbe girişimi ise bu sürecin en ileri aşaması olarak karşımıza çıktı.

Türkiye karşıtı Batılı ülkeler kısmen azmettirerek, kısmen destekleyerek, seyirci kalarak ya da bu yapının mensubu teröristleri koruyup kollayarak 15 Temmuz darbe girişiminde de düşmanca tutumlarını devam ettirdiler.

Bu zorlu badireleri atlatarak geldik bugüne.

Türkiye, demokrasisini, ekonomisini, siyasi kültürünü, toplumsal barışını daha ileri seviyeye taşıyabilecek yeni bir hükümet sistemini tercih etti.

Anayasal ve toplumsal meşruiyet oranı olan yüzde 50+1'i geçen 'evet' yeni Türkiye'nin anahtarı oldu.

                                                                                              ***

Bugünden sonra önümüze bakmamız ve bizi aşağı çekecek tartışmaların uzağında kalarak reformlara odaklanmamız gerekiyor.

Lakin eski Türkiye'nin aktörleri eski alışkanlıklarını devam ettiriyor.

Hayır çıksaydı bugün zafer kutlaması yapacak olan CHP, sonuç evet çıktığı için tıpkı Gezi kalkışması zamanında olduğu gibi sokağı, şiddeti teşvik edecek bir yaklaşım sergiliyor.

Demokrasimizin sigortası olan ve belki de dünyanın en güvenlikli seçim sistemiyle alınmış bir neticeyi şaibeli hale getirmeye çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar