CHP bir türlü ‘Anadolu kararı’nı tutturamıyor

Beşiktaş’ta gerçekleştirilen iki bombalı saldırıda 44 kişi hayatını kaybetti. Meclis’in tepkisi hızlı oldu. Üç parti hemen ortak bir kınama bildirisi yayımladı. HDP bu fırsatı da...

Beşiktaş’ta gerçekleştirilen iki bombalı saldırıda 44 kişi hayatını kaybetti. Meclis’in tepkisi hızlı oldu. Üç parti hemen ortak bir kınama bildirisi yayımladı. HDP bu fırsatı da kaçırdı ve yine bir bahane uydurup bildiriye imza atmadı. PKK’nın bunca alçak saldırısına rağmen terörü kınayan bir bildiriye dahi imza atamayan HDP’nin tavrı, açık konuşalım, Beşiktaş’taki saldırıyı üstlenmekten farksızdır.

Bu kadar vahim bir olay karşısında bile teröre laf edememenin başka izahı yoktur yani.

HDP açısından köprüden önceki son çıkış da kaçırılmış, bütün tevil imkanları tüketilmiştir.

Ne hazindir ki Cumhuriyet tarihinin en reformcu dönemini, kendisine açılan alanı PKK’ya terk ederek heba etmiştir. Siyasi vasfını çoktan kaybetmiş olmasına rağmen içerideki ve dışarıdaki hamileri sayesinde hala siyasi parti muamelesi görmektedir.

***

İspanya Yüksek Mahkemesi’nin Batasuna hakkında verdiği kararı AİHM’in onaylamış olduğu herkesin malumudur. Bir milletvekilinin, İspanya dışında, Venezuela’da ETA terör örgütünü destekleyen bir mitinge, bir milletvekilinin de terörist cenazesine katılması ve ETA propagandası yapması Batasuna’nın kapatılmasına yetmiştir. HDP örneğinde ise iş çoktan şirazeden çıkmıştır. 

Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü dediğimiz temel kriterler ancak şiddeti dışlayan bir ortamda muhafaza edilebilir. Ne yazık ki terör ile siyasetin alanının bulanıklaştırıldığı, ana akım medya organlarında bile terör örgütünü meşrulaştıracak yayınların yapıldığı bir dönem geçirdik.

Batı’nın PKK’ya verdiği desteğin içerideki yansıması ise terörle irtibatlı isimleri kayırmak, hukuk, demokrasi, barış, özgürlük gibi tüm evrensel kavram ve ilkeleri terör örgütlerini mutlu edecek yer ve zamanlarda kullanmak oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar