‘Çevre diplomasisi'nin First Lady'si

Pandemi her şeyi etkilediği gibi Birleşmiş Milletler'in toplanma rutinini de etkiledi. Geçen sene mekânsal anlamda tarihinde ilk kez toplanamadı. Bir yıl aradan sonra bu seneki Genel Kurul'un haliyle en öne çıkan gündemi...

Pandemi her şeyi etkilediği gibi Birleşmiş Milletler'in toplanma rutinini de etkiledi. Geçen sene mekânsal anlamda tarihinde ilk kez toplanamadı. Bir yıl aradan sonra bu seneki Genel Kurul'un haliyle en öne çıkan gündemi küresel kovid-19 salgını oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her yıl olduğu gibi bu yıl da BM'nin adil temsil temelinde reforma ihtiyacı olduğunu vurguladı. BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin veto hakkı dolayısıyla eşit ve adil temsil ilkesinin hiçe sayıldığı gerçeği pandemiyle birlikte daha da görünür hale geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu son genel kurulda özellikle bunun altını çizdi.

Uluslararası kurumlar, kuruluş amaçlarından uzaklaştıkça daha doğrusu işlevsizleşmeye ve giderek sistemi açan değil kilitleyen bir hal almaya başlıyor. Özellikle de 2. Dünya Savaşı sonrası, Soğuk Savaş dönemi kurumları bugünün çok kutuplu dünyasını taşıyamıyor.

Pandemi bize özellikle gelişmiş ekonomilerin açı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar